De beste methoden om mollen tegen te gaan

De meeste mensen weten niet goed wat ze moeten doen wanneer ze plotseling hoopjes zand boven het gazon zien uitkomen. In de meeste gevallen heb je op dit moment last van mollen. Er zijn verschillende manieren om van de mollen af te komen, waar we jou in dit artikel graag meer over vertellen.

Meer schade dan je denkt

De meeste mensen die ervaring hebben met mollen in de tuin hadden van te voren niet verwacht dat deze kleine onschuldig lijkende beestjes zoveel schade kunnen aanrichten. Het probleem van deze beestjes is dat ze onder de grond bewegen en tunnels graven. In een korte tijd kunnen ze veel tunnels graven en voordat je het weet heb je hele tuin over hoop liggen. Dat is natuurlijk niet wat je want en daarom raden we jou aan om mollen uit de buurt van je tuin te houden. Er zijn een aantal eenvoudige methoden waarmee je mollen in jouw tuin kunt voorkomen.

Wat kun je doen?

Wanneer je nog geen last hebt van mollen raden we jou aan er alles aan te doen deze te voorkomen. Mollen kunnen tijdens ieder seizoen plotseling langskomen en veel schade aanrichten. De beste methode is een apparaatje dat ultrasone geluiden uitstraalt. Dit zijn geluiden die wij als mensen niet kunnen waarnemen, maar waar knaagdieren en andere ongedierte niet goed tegen kunnen. Tegelijkertijd is dit een diervriendelijke manier om mollen buiten de tuin te houden.

Er zijn nog meerdere mollenverjagers waar je uit kunt kiezen. Raadpleeg de link om te kijken welke mollenverjager het beste bij jou past.