Een groot huis, wat te doen met alle ruimte?

Het urbane leven doet steeds meer zijn intrede. Doordat je dan over een kleinere ruimte beschikt, vergt dit vaak een praktische inrichting. Echter, zijn er ook nog steeds genoeg mensen met veel woonruimte en dan met name een grote woonkamer. Het inrichten van zo’n grote woonkamer is lastiger dan het lijkt. Het creëren van knusheid is wellicht één van de grootste obstakels die je tegen kunt komen bij het inrichten van een grote woonkamer. Hoe je een grote ruimte toch gezellig kunt maken? We geven hieronder een paar tips

Pak groots uit
Een grotere woonkamer, bekent een grotere ruimte om op te vullen. Hiervoor wil je vooral niet te kleine meubels gebruiken. Door veel kleine meubels in je woonkamer te zetten, kan het erg druk en onrustig ogen. Om de ruimte toch zo goed mogelijk op te vullen, kun je het beste kiezen voor grote meubels. Met een grote bank en vloerkleed maak je een echt statement in je ruimte, zonder dat het te druk oogt. Ook grote accessoires, zoals een kunstwerken, planten en kasten kunnen heel wat voor je ruimte betekenen. Om al deze grote spullen in te slaan, kun je een aanhanger huren of het laten bezorgen. Het inrichten kan dan vervolgens beginnen!

Vloerkleed geeft betekenis
Ook al lijkt een vloerkleed in eerste instantie niet heel belangrijk, bij een grote ruimte speelt het een belangrijke rol. Als je een grote bank middenin de ruimte zet, kan het voor je gevoel nog steeds heel kil ogen. Probeer het vloerkleed echt tegen de bank aan te leggen. Zet de voorpoten van de bank op het vloerkleed en creëer voor jezelf als het ware een ziteiland. Dit vult de zitruimte en hiermee voelt het meteen een stuk knusser.

Eenheid is altijd belangrijk
Ook in een grote ruimte is het vormen van een eenheid belangrijk. Laat kleuren en patronen terugkomen, zodat alles mooi op elkaar overloopt. Je gehele ruimte oogt en voelt zo een stuk rustiger. Probeer een balans in te vinden en wel af te wisselen in materiaal. Probeer bijvoorbeeld naast glans ook mat materiaal in de ruimte verwerken.

Personaliseren
Omdat je nou eenmaal over een grotere ruimte beschikt, kun je net die grotere vitrine kast aanschaffen of meerdere planken aan de muur hangen. Hier kun je jouw foto’s op uitstallen of leuke beeldjes. Maak het zo persoonlijk als je zelf wilt. Dit geeft een warm en gezellig gevoel.

Krijg je nu ook helemaal zin om aan de slag te gaan? Wacht dan niet langer. Ga een aanhangwagen huren, schaf je gewenste spulletjes aan en ga aan de slag.