Hoe houd je ongedierte buiten de deur?

Er zijn maar weinig mensen die van ongedierte in huis houden. Met ongedierte bedoelen we muizen, ratten, mollen en andere knaagdieren. In dit artikel geven we aan wat van problemen deze ongedierte kunnen veroorzaken en hoe je ze op een eenvoudige manier kunt tegengaan. Meer weten over hoe je ongedierte buiten de deur houdt? Lees snel verder.

Het probleem van ongedierte
Het grote probleem van knaagdieren is dat ze verassend genoeg graag aan dingen knagen. Dit kunnen de wortels van jouw planten in de tuin zijn of de kabels van je televisie. Zeker met de bedrading die je niet ziet kan dit behoorlijk gevaarlijk zijn. Wanneer kabels kapot gebeten zijn, kan dit eenvoudig leiden tot brand. Naast het brandgevaar kunnen de knaagdieren ook makkelijk ziektes overbrengen. Het is niet voor niets dat ratten de veroorzakers waren van de pest honderden jaren geleden.

Hoe houd je ongedierte buiten de deur?
Ratten, muizen en andere ongedierte houden voornamelijk van viezigheid en plekken waar zich veel bacteriën vinden. Wanneer je veel afval in je tuin of je huis hebt liggen, zal je al gauw merken dat knaagdieren en andere ongedierte hier op af komen. Dat is alles behalve prettig. Gelukkig zou het niet moeilijk moeten zijn om het huis en de tuin goed schoon te houden, wat we je dan ook aanraden om te doen.

Maar hiermee ben je er nog niet. Ook wanneer je jouw huis en tuin goed schoon houdt kunnen muizen en ratten redenen vinden om jouw huis of tuin te betreden. Daarom doe je er goed aan om deze dieren tegen te gaan met ultrasone geluiden. Deze knaagdieren hebben goede oren waarmee ze geluiden kunnen waarnemen die wij als mens niet kunnen waarnemen. Meer weten? Bezoek bestrijden ongedierte.