Hoe ziet jouw tuin er in 2019 uit?

Kies één van de looks die in 2019 de trends zullen zijn.

Modern met strakke lijnen

Een van de trends voor het nieuwe seizoen zijn strakke, rechthoekige tuinmeubels. Stoelen, banken en tafels met metalen poten. De strakke lijnen zorgen voor een neutraal uiterlijk met een moderne twist dankzij de metalen details. Houd bij het kiezen van de kleur wel rekening met het kleurenpalet van je tuin. Oogt je tuin groen, met een accentkleur verwerkt in bloemen of tuinaccessoires? Kies dan voor groen- of bruintinten. Een trendkleur die vaak terugkomt dit seizoen is denimblauw.

Industrieel uiterlijk

Naast strakke lijnen zien we volgend seizoen ook een opkomst van tuinmeubelen met een industrieel uiterlijk. De kenmerken hiervan zijn robuuste houten tafelbladen en zitvlakken met stalen tafelpoten en draagsystemen. Kenmerkend voor komend seizoen is dat de metalen details vaak zwart of grijs van kleur zijn, wat de tuinmeubels een stoer uiterlijk geeft. Doordat de meubels van stevig hout en staal zijn gemaakt gaan ze lang mee en zijn ze relatief eenvoudig te onderhouden. Voeg voor zitcomfort zitkussens en wat sierkussens toe in een accentkleur. Dit zorgt ervoor dat de inrichting van je tuin een geheel vormt.

Landelijk en natuurlijk

Een stijl die nooit misstaat in je tuin is natuurlijk de landelijke look. Deze tijdloze klassieker creëer je heel makkelijk door houten tuinmeubels toe te voegen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan rieten stoelen en houten tafeltjes in bruin tinten. Om je tuininrichting met landelijke stijl één geheel te maken kun je bloempotten, plantenbakken, zitkussens en bijvoorbeeld een vintage kleed in zachte kleuren toevoegen. De materialen en zachte kleuren passen goed bij het groen van je tuin, wat maakt dat je tuin een rustige uitstraling krijgt.

Kijk eens op Fonteyn voor een groot aanbod.