Kenmerken en onderhoud van opblaasbaar bubbelbad

Wanneer je een nieuw spa product wil aanschaffen zou je voor een opblaasbaar bubbelbad kunnen gaan. Deze kun je namelijk op meerdere plekken kwijt omdat deze makkelijk mee te dragen is. Ook zijn ze vaak stevig van omvang en kosten ze minder geld vergeleken met een normaal bubbelbad.

Wanneer je ze aan gaat schaffen is het handig op een aantal zaken te letten. Zo moet je rekening houden hoelang het duurt tot het water verwarmt wordt, meestal is 40 graden prima en hier heb je vaak zeker een uur voor nodig. Het water koelt door de lucht in de wanden van het opblaasbare bubbelbad minder snel af omdat het hierdoor beter geïsoleerd is. Ook is het hierbij handig om je bad af te dekken wanneer je het niet gebruikt. Verder kun je de baden ook in de winter gebruiken. Wanneer het vriest moet je de kachel wel aan laten staan omdat het water in de pomp anders bevriest. Ook is het aan te een zoutwatersysteem toe te voegen, dit zorgt ervoor dat er chloor uit zout wordt gemaakt. Hierdoor blijft het water zo veel mogelijk vrij van bacteriën en zullen er geen algen ontwikkelen in het water. Tevens kun je ervoor kiezen accessoires toe te voegen in je bubbelbad. Denk hierbij aan comfort verhogende nekkussens, verlichting of een bekerhouder die aan de rand geklemd kan worden.

Wanneer je een opblaasbaar bubbelbad hebt aangeschaft en deze wil onderhouden hoeft dit niet heel veel moeite te kosten. Zo kun je de filters omwisselen door het vuile, gebruikte filter te reinigen waarna je het later weer kunt gebruiken. Ook is het handig de binnenkant van de opblaasbare jacuzzi schoon te maken met een allesreiniger en tegelijkertijd het deksel als je deze aan ook hebt geschaft. Het beste kun je dit het beste elke week doen. Maandelijks kun je dan vervolgens de buitenkant schoonmaken. Tenslotte hoef je het water maar twee keer per jaar te verversen en de leidingen en jets maar één keer in het jaar. Je kunt hier het beste een ontsmettingsmiddel of een bacteriedodend reinigingsmiddel voor gebruiken.

Wanneer je een spa bad wil aanschaffen kun je de website van Fonteynspa’s bezoeken, kijk maar op spa. Als je liever direct een opblaasbaar bubbelbad wil kopen, kun je deze link bekijken: Opblaasbare spa.