Parkeervergunning bij verhuizing Amsterdam

Bij een verhuizing komt er vaak het nodige regelwerk om de hoek kijken. Verhuis je binnen Amsterdam? Dan is het vaak niet eenvoudig om al je spullen te verhuizen. Soms moeten er bepaalde maatregelen worden getroffen. Hoe zit dat eigenlijk met het aanvragen van een parkeervergunning voor bewoners en/of verhuisbedrijven? En hoe is het eigenlijk geregeld met het aanvragen of wijzigen van een parkeervergunning in Amsterdam?

Veel onduidelijkheid omtrent parkeren bij een verhuizing

Parkeren in Amsterdam tijdens een verhuizing is niet gemakkelijk. Zowel verhuizers als mensen die willen verhuizen klagen volop. Verhuisbedrijven voelen zich vaak van het kastje naar de muur gestuurd en betalen bovendien veel geld voor het regelen van de benodigde papieren. Als een verhuiswagen illegaal werkzaamheden verricht, is het risico op een boete groot. Bovendien kan de verhuiswagen in het ergste geval worden weggesleept. Vraag dus goed na of het verhuisbedrijf in Amsterdam bekend is met de regels omtrent parkeren bij een verhuizing!

Tijdelijke Verkeersmaatregel (TVM)

Als er parkeerplekken in de buurt van je woning in Amsterdam zijn, moeten deze zoveel mogelijk worden gebruikt. Soms is het nodig om de straat tijdelijk af te zetten. Dit is het geval als er geen parkeerplekken zijn of wanneer je vanaf de straat moet werken. Hiervoor vraag je een Tijdelijke Verkeersmaatregel (TVM) aan bij het stadsdeel waarin je woont.

Het is het goedkoopst om een verhuiswagen op bestaande parkeerplekken te parkeren en daarvoor parkeergeld te betalen. Bij het aanvragen van een Tijdelijke Verkeersmaatregel (TVM) moeten er namelijk kosten en leges worden betaald.

Welke stappen onderneem je tijdens een verhuizing?

Als je verhuist binnen de gemeente Amsterdam is het belangrijk om niet alleen een adreswijziging door te geven, maar dit ook door te trekken naar je parkeervergunning. Natuurlijk wil jij je parkeervergunning meenemen naar je nieuwe adres.

Houd er rekening mee dat er soms een wachttijd is voor het aanvragen van een parkeervergunning in Amsterdam als je vanuit een andere woonplaats naar Amsterdam verhuist. Schrijf je je uit bij de gemeente Amsterdam door je in te schrijven bij je nieuwe woonplaats? Vergeet dan niet om je parkeervergunning op te zeggen.