Waarom een buitenschilder inschakelen?

De buitenschilder is er voor iedereen. Iedereen met een woning heeft wel eens te maken gehad met het schilderen van de buitenkozijnen of dakkapel van hun woning. Ook zij weten dat dit een tijdrovende klus is, dus wordt er vaak een buitenschilder ingeschakeld. Gemiddeld worden de kozijnen en dakkapellen in Nederland eens in de 4 a 5 jaar geschilderd. Er zijn via een buitenschilder altijd kleurstalen te bezichtigen om een passende kleur te vinden voor uw woning.

Het schilderen van buitenkozijnen

Bij het schilderen van buitenkozijnen let je altijd op bepaalde zaken: weersinvloeden bijvoorbeeld waar de zon of schaduw vandaan komt en of er lekkages zijn. Het is van belang om een goede verft te gebruiken en een buitenschilder kan u advies geven over de gewenste kleur. Ook kunststof en aluminium kozijnen kunnen door de buitenschilder geschilderd worden, maar dan niet met verf maar met een primer. Dus ook dan kun je een andere kleur aanbrengen op de kozijnen wanneer je erop uitgekeken bent.

Het schilderen van een dakkapel

Het schilderen van een dakkapel is ook een klus waar je beter een professionele buitenschilder voor kunt vragen. Zij werken op een veilige manier omdat er toch op het dak gewerkt moet worden. Ze bouwen een stijger zodat de schilder veilig kan staan en rond de dakkapel zijn werk kan doen. Ook hier let de buitenschilder op zaken als houtrot of blaasjes in de verflaag, wat wijst op veroudering van de verflaag. Maar gemiddeld moet ook een dakkapel ongeveer 5 jaar met een goede verflaag kunnen doen. Juist bij een dakkapel is het belangrijk dat er gekeken wordt naar houtrot mits de dakkapel van hout is gemaakt. De weersomstandigheden zorgen ervoor dat er sneller lekkages kunnen ontstaan en dat geeft enorm veel schade. Zorg er dus voor dat u niet te lang wacht met het inschakelen van een buitenschilder.