Wat te doen in het geval dat je buitengesloten bent?

Het is ons allemaal al eens overkomen. Je was in gedachten met iets anders bezig terwijl je aan het winkelen was, of op restaurant was, of naar de bioscoop of het speelplein ging. En dan keer je terug naar je auto en je wil je sleutels grijpen en – ze zijn er niet meer. Heb je ze ergens neergelegd of achter gelaten? Heeft iemand ze afgenomen? Hoe kom je nu in jouw wagen – of geraak je thuis terug binnen?

De meesten onder ons kennen het paniekgevoel dat zich onmiddellijk van ons meester maakt als sleutels ergens misplaatst werden of verloren zijn. Vooral ’s nachts en bij onguur weer kan het zenuwslopend zijn. En als je dan nog kinderen bij je hebt, dan kan een situatie waarin je buitengesloten bent  een echte nachtmerrie worden vol angst voor niet alleen je eigen veiligheid maar ook voor hun veiligheid.

Het eerste waaraan men moet denken is die paniekreactie de kop in te drukken. Adem een paar keer diep in en wordt rustig. Blijf kalm en heb geduld met jezelf en de mensen rondom je – begin je niet te ergeren of iemand de schuld te geven. Probeer gewoon de sleutels te vinden. Kijk in elke zak, geldbeugel of winkeltas. Als je samen bent met gezinsleden of vrienden vraag hen dan het zelfde doen – ook bij kleine kinderen. Onderzoek alles, wandelwagens, draagtassen, rugzakken en draagverbanden. Je zou verbaasd staan kijken van sommige vreemde plaatsen waar we de sleutels soms wegbergen! Ga in je herinnering terug naar de plaats waar je voor het laatst jouw sleutels hebt gezien en probeer al je handelingen te overlopen. Ben je ergens naar het toilet geweest? Kunnen ze uit jouw jaszak of je portemonnee gevallen zijn? Als je een mobieltje bij je hebt, bel dan de zaken op waar je geweest bent en vraag of men jouw sleutels soms heeft afgegeven.

Als niets nog iets uithaalt en je kan gewoon weg nergens jouw sleutels terugvinden, blijf dan rustig. Heb je een mobieltje bij je, bel dan Locksecure op het nummer 06 – 49 79 48 18. (Sla dit nummer nu op in je mobieltje – en je zal blij zijn dat je het gedaan hebt.) Als je niet over een mobieltje beschikt, zorg er dan voor dat je altijd wat kleingeld bij je hebt om een openbare telefoon te gebruiken, en bel vandaar slotenmaker van Locksecure. We zijn er 24 op 7 om jou te helpen!